BLOG

 

Docu M.R. te bekijken in Museum Nienoord

04/05/2023

Tot en met 3 september 2023 is documentaire M.R. te zien in Museum Nienoord bij tentoonstelling; 'Matthijs Röling en kunstenaarsvrienden'.

De film is te bekijken in de daarvoor bestemde zaal. Liever de film thuis kijken? Deze zomer is de Dvd release, schrijf je hier in om op de hoogte te blijven!


Image

Documentaire M.R. in Museum Wierdenland

01/12/2022

Van 17 december tot en met 4 juni 2023 is documentaire M.R. te zien in Museum Wierdenland bij tentoonstelling; 'Binnen kijken bij Matthijs Röling'.

Naast schilderijen van interieurs en stillevens is bij deze tentoonstelling ook de film te zien. Documentaire M.R. is te bekijken in de filmzaal.

Liever de film thuis kijken? Schrijf je dan hier in voor de dvd release!


Image

G.I.A. in post-productie

01/09/2022

Nu het einde van de zomer dichterbij komt nadert ook het einde v.d. opnames voor korte film 'God In Alles'. Hiermee breekt de periode van post-productie aan.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op onze homepage. See ya!


Image

Gallery & Shop nu online

01/01/2022

Vanaf nu online; www.theartdispenser.com een gallerie en shop! Hier vindt je onze films, maar ook de kunst die er in figureert zoals; tekeningen, schilderijen, posters en andere kunstobjecten.

Elk seizoen wordt er een nieuwe collectie werken gepubliceerd. Onder het motto "All For Art, Art For All" zijn alle opbrengsten via de shop weer de basis voor nieuwe film- en kunstprojecten.

Image

Korte film 'G.I.A.' in productie

22/06/2020

De productie van de korte fictie geregisseerd door: Marrit Koopmans & Walker Pachler is met de komst van de zomer officieel gestart.

God In Alles is een slice of life, mysterie en subtiel liefdesverhaal.

Release: 2022. Hou deze website in de gaten voor updates.


Image

Documentaire M.R. online stream

25/06/2019

Documentaire M.R. - het universum Matthijs Röling is vanaf nu online te bekijken op NPO Start en de website van Close Up.

De film komt het best tot z'n recht op een zo groot mogelijk scherm in een donkere ruimte, geluid hard en in een comfortabele stoel of bank. Enjoy!

Om op de hoogte te blijven van de Dvd/Blu-ray publicatie van M.R. in HD-kwaliteit + optionele Engelse ondertiteling kun je hier met je e-mail adres inschrijven.


Image
VPRO Gids
[Aankondiging uitzending documentaire M.R. in VPRO Gids van 8 juni t/m 14 juni 2019]
Image
Image

'M.R. - het universum van Matthijs Röling' op NPO2

31/05/2019

Donderdagavond 13 juni op NPO2 is de televisie premiere van documentaire 'M.R. - het universum van Matthijs Röling'. AVROTROS Close-Up zendt de documentaire uit om 23:00 u. Bekijk hier de onlangs verschenen teasers!
Documentaire M.R. in Drents Museum

04/03/2019

Van 17 maart tot en met 25 augustus is documentaire M.R. te zien in het Drents Museum, dit bij tentoonstelling In dank aanvaard: Matthijs Röling.

Een perfecte combinatie van film en fysieke schilderijen die de mogelijkheid bieden een harmonieuze wereld vol schoonheid en mysterie binnen te gaan.

M.R. is te bekijken in de filmzaal op de afdeling Hedendaags Realisme.


Image

Uitzending M.R.

09/01/2019

Documentaire M.R. wordt 13 juni 2019 uitgezonden op televisie door Avro Close-Up op NPO 2.


Image

Subsidie aanvraag toegewezen

22/06/2018

Kunstraad Groningen subsidieert korte fictie ' G.I.A.' met een bedrag van 10.050,- E.

De opnames voor de film zijn gepland in 2020.

Image
DvhN
[Voorbespreking documentaire M.R. in DvhN 12-05-2018]
Image
Image
Image

Première M.R.

12/05/2018

Morgen in Groninger Forum vangt de première van M.R. aan om 16:30 u. Het is een speciale vertoning in samenwerking met Groninger Videolandschap voor de fondsen die in de film geïnvesteerd hebben, degenen die betrokken zijn geweest bij het creatieproces en natuurlijk alle andere geïnteresseerden.

Het bleek dat zaal 2 niet iedereen kon herbergen. Daarom is er een tweede voorstelling ingelast van 17:45 tot 18:45 u. AVROTROS Close-Up verwacht de documentaire uit te zenden in 2019. Hou de website in de gaten voor updates!


ImageImage

M.R.

29/11/2017

DITISOPRECHT is bezig met de filmdistributie van M.R. een documentaire over kunstschilder Matthijs Röling. In het voorjaar van 2016 startten de opnames voor de documentaire officieel. Er werd een jaar rond gefilmd, waarna de afwerking van de film startte. Volg deze website voor meer informatie en updates.

Wie uitzoomt vanuit de lucht op het dorpje Ezinge ziet in het midden een groene stip. Hier woont Matthijs Röling al bijna 50 jaar. Het is de basislocatie van de film. Het huis en de tuin zijn misschien wel Matthijs z'n grootste werk en is door hem voor veel schilderijen als ‘decor’ gebruikt. Dit universum is gedocumenteerd door de vier seizoenen heen.


Image